instant fap
Naslovnicainmedia danas

Mensur Seferović kandidat za načelnika Sanskog Mosta

Mensur Seferović kandidat za načelnika Sanskog Mosta

Mensur Seferović je kandidat za načelnika ispred OO SDA Sanskog Mosta na predstojećim lokalnim izborima. Osim Seferovića u utrci za načelnika su bila još tri kandidata. Zastupnici u Parlamentu F BiH i Skupštini USK-a Asim Kamber i Zinajda Hadžić, skupa sa dr. Mustafom Avdagićem su se povukli iz utrke za načelnika. 

Stav mjesnih ogranaka i većine članova SDA na terenu je bio da bi se njihovim napuštanjem pozicija koje trenutno obnašaju smanjio utjecaj Sanskog Mosta na višim nivoima vlasti. Seferović je podršku dobio i zbog činjenice da do sada nije bio na visokim funkcijama izvršne i zakonodavne vlasti, a ujedno je i najmlađi kandidat.

SDA se za predstojeće lokalne izbore opredijelila za mlade kadrove koji su se u struci i poslovima koje obnašaju dokazali. A činjenica da je ukupno dvije trećine novih kadrova ove stranke, te veliki broj žena na listama, zapravo govori da je SDA provela ozbiljnu kadrovsku reformu. 

Ukupno je na kandidatskoj listi ove stranke i 12 kandidata iz reda zaslužnih populacija.

Nosioc liste za Općinsko vijeće je ugledna doktorica Amna Ćehajić, kojoj je kao i većini kandidata ovo prva izborna kandidatura. 

KOMENTARI