instant fap
NaslovnicaLokalne temeSanski Most

Ekipa DTV Partizan osvojila drugo mjesto na turniru u Ključu

Ekipa DTV Partizan osvojila drugo mjesto na turniru u Ključu

Ispravljeno:

Ekipa DTV Partizan nastupila je u sastavu:

  1. Mujkić Emin
  2. Hasanbegović Armin
  3. Hodžić Amar
  4. Ikanović Esad

U prvoj fazi turnira ostvarili smo tri sigurne i ubjedljive pobjede, gdje smo pokazali najraznovrsniji arsenal igre u napadu, ali i čeličnu odbranu. Prosječno smo primali oko 11 poena po utakmici, dok smo zabijali visokih 19 poena po utakmici.

U polufinalnom susretu doživjeli smo poraz, što je bilo posljedica gustog rasporeda pred kraj grupne faze i brzog nastavka u nokaut sistemu uz teške dvoranske uvjete. Nedostajalo nam je daha i energije u ključnim momentima, što je rezultiralo minimalnim porazom.

U susretu za treće mjesto, usred haotičnog tempa utakmica, ostvarili smo pobjedu, čime smo na neki način ublažili razočaranje zbog nedostatka napretka do samog kraja. Naš učinak na turniru zaključujemo s brončanom medaljom i omjerom 4-1!

Ovim putem želim se zahvaliti našim sportskim prijateljima iz Ključa koji su nam izašli u susret, prilagodili raspored i sačekali da obavimo svoje obaveze kako bismo mogli prisustvovati njihovom tradicionalnom turniru ove godine. Također, čestitam svim učesnicima na njihovoj kompetitivnosti i borbenosti.

Želim dodati da je ovaj turnir bio uvertira i priprema za ono što nas očekuje 3. augusta u Sanskom Mostu – street ball turnir na domaćem terenu DTV Partizana, u sklopu Ljeta na Sani. Pozivam sve ljubitelje sporta i košarke da dođu i svojim prisustvom uveličaju taj događaj, jer s sigurnošću mogu reći da će biti prisutne jake ekipe i odlični igrači kako iz našeg grada, tako i iz susjednih gradova naše države!

Hvala svima i vidimo se uskoro na košarkaškim terenima!

Tekst Armin H.

KOMENTARI