instant fap
NaslovnicaLokalne temeSanski Most

Jubilarna 50. Una regata nadmašila sva očekivanja

Jubilarna 50. Una regata nadmašila sva očekivanja

Ovogodišnja, jubilarna 50. po redu Una regata nadmašila je očekivanja organizatora, pa je u vodenoj karavani koja je plovila rijekom Unom sudjelovalo više od 1.500 učesnika u mnogobrojnim plovilima.

Organizator ovogodišnjeg događaja bilo je preduzeće Nacionalni park “Una”, a sudjelovale su posade iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Italije, Mađarske, Češke, Austrije, Australije i Bosne i Hercegovine.

“Možemo reći kako je ova manifestacija najbolji promotor turističkih potrencijala Unsko sanskog kantona i naročito, našeg nacionalnog parka. Posebnu pažnju smo posvetili sigurnosti učesnika i sve je proteklo u najboljem redu, svi su uživali u ljepotama Une i jedinstvenoj prirodi koja nas okružuje. Uspjeli smo za učesnike pripremiti raznovrsne programske sadržaje. Nadamo se da će i ovogodišnja manifestacija ostati u sjećanju svim učesnicima”, kaže Alen Zulić, direktor pomenutog preduzeća.

I ove godine, reata se odvijala u tri etape, a rafteri su na vodeni put krenuli iz živopisnog Martin Broda, dok je najatraktivniji dio dijelog događaja bilo spuštanje od Štrbačkog buka do Bihaća.

U glavnom gradu Unsko – sanskog kantona za sve učesnike priređen je spektakularni doček, uz vatromet i prisustvo više hiljada građana.

“Siguran sam da će svi potvrditi da je ova jubilarna Una regata, s tradicijom dugom pola stoljeća, nadmašila sva očekivanja, jer broj učesnika i posjetilaca je impozantan. Poslužilo nas je lijepo vrijeme i mislim da se na ovaj način odaslala najljepša slika u svijet kada se radi o Bihaću i Unsko sanskom kantonu”, kazao je Elvedin Sedić, bihaćki gradonačelnik.

Poslednja etapa Una regate odvijala se na dijelu vodotoka Une od Bihaća do Bosanske Krupe, a u centru ovoga grada priređena je završna ceremonija uz bogat muzički i zabavni program. Također, tom prilikom je organizovano proglašenje najuspješnijih učesnika, miss i mistera regate te njihovih pratilaca, najstarijeg i najmlađeg učesnika te mnogobrojni drugi sadržaji.

KOMENTARI