instant fap
NaslovnicaLokalne temeSanski Most

Održana javna tribina sa hafizom Sulejmanom Bugarijem

Održana javna tribina sa hafizom Sulejmanom Bugarijem

U Hamzibegovoj džamiji održana javna tribina i druženje sa poznatim islamskim aktivistom i daijom hafizom Sulejman-ef. Bugarijem. Na početku tribine prisutne je selamio i dobrodošlicu izrazio glavni imam Medžlisa IZ Sanski Most Mirza-ef. Žerić, kazavši kako je od hafiza zamoljen da o njemu ništa posebno ne govori prisutnima, te je istu molbu i uvažio.

Na tribini je uz hafiza Bugarija prisutan bio i Ajet Arifi, vlasnik izdavačke kuće Connectum iz Sarajeva koja je izdavač svih hafizovih knjiga. On je ukratko predstavio hafizove knjige koje su sinoć bile prisutnima na raspolaganju, od kojih su neke doživjele i preko dvadeset izdanja, kao što je zbirka hafizovih hutbi „Vratimo se Gospodaru“ koja je doživjela 24. izdanje. Posljednja izdata knjiga je svojevrsna zbirka hafizovih mudrosti i izreka, interesantnog naziva „Put, a ne usput“.

Ostatak vremena do jacije namaza protekao je u hafizovom obraćanju vjernicima u kojem je hafiz Bugari ponajviše govorio o zapostavljenoj zadaći svakog čovjeka – odgoju duše vjerom. Njegove rečenice, osvrti i savjeti bili su primjetno odraz i produkt dugogodišnjeg „treniranja duše“ i meditiranja uma, te je sreća za širu javnost da je njegova posljednja upravo kompilacija bisera iz sehare hafizovih mudrosti.

Hafiz Sulejman Bugari je odavno široj javnosti i poznat kao istinski zaljubljenik u duhovnost, ali i jezik kao oličenje duha preko kojeg razumijevamo sebe i svijet oko sebe, gdje se on već po prirodi svoje misije odavno duboko upušta u promišljanje o svim sferama života, prema kojima izgrađuje jasne stavove iz koji je i nastalo pomenuto djelo Put, a ne usput.

Sinošnja tribina je u potpunosti ispunila očekivanja prisutnih, kao i samog organizatora, a večeras nas već očekuje još jedno druženje vrijedno pažnje i posjete. Radi se o gostovanju mladog hafita i daije Ammara Bašića koji će večera, nakon akšama održati predavanje na sportsko rekreacionom centru u Hrustovu, a u sklopu džematske manifestacije „Dani Hrustova“. Na ovom druženju svojim nastupom učenja ilahija i kasida prisutne će počastiti i hor „Rejjan“ iz Sarajeva.

KOMENTARI