instant fap
Naslovnicainmedia danas

Makić: „Za povoljniji status poljoprivrednika“

Makić: „Za povoljniji status poljoprivrednika“

Tokom prošlosedmičnog učešća na okruglom stolu o poljoprivredi, Bajro Makić član odbora za poljoprivredu Parlamenta Federacije BiH, u izjavu za lokalne medije je istakao: 

„Kad je u pitanju vlast Trojke prvo želim istaknuti da je to vlast sa nejasnom i nestabilnom većinom i dugoročno to je vlast koja na dnevnoj i sedmičnoj osnovi zadužuje Federaciju BiH čime itekako mogu ugroziti, između ostalog i poljoprivredu. Zajednička evropska poljoprivredna politika (EPP) i naša težnja da uđemo u Evropsku uniju i Svjetsku trgovinsku organizaciju (WTO) pred nas postavlja obavezu restrukturiranja poljoprivrede, ali mi iz SDA ne pristajemo da gasimo mala poljoprivredna gazdinstva što je njihov prvi zahtjev. To je u nama susjednoj Hrvatskoj dovelo do potpunog gašenja malih poljoprivrednika. Mi ne možemo preko noći preći na plaćanje po grlu a odbaciti način plaćanja po litri proizvedenog mlijeka. 

Ja se kao zastupnik u Parlamentu F BiH snažno zalažem za postizanje što povoljnijeg statusa svih naših poljoprivrednika, i zajedno sa mojim kolegom Kamberom i ostalim kolegama u Klubu SDA smo podržavali i podržavamo svaki zakon i rješenje koje će rezultirati unapređenjem poljoprivrede i statusa naših poljoprivrednika“, naglasio je Makić.

KOMENTARI