instant fap
Naslovnicainmedia danas

I Zenkovići i Modra jedinstveno

I Zenkovići i Modra jedinstveno

Udaljenost Modre i Zenkovića i vremenske neprilike nisu bile prepreka kandidatima Stranke demokratske akcije da obiđu mještane ovih ogranaka. Iako malobrojni, svi Zenkovčani su se odazvali tribini SDA na otvorenom i kišnom ambijentu.

Nakon predstavljanja kandidata, učešće na tribini su uzeli i mještani. Said Zenković se zahvalio na svemu što je do danas urađeno i iznio očekivanja da se riješe problemi lokalne elektrifikacije, te da se nastavi sa daljnjim uređenjem lokalnog puta do Lukavica.

Savjetnik načelnika za infrastrukturu Ernad Seferović je upoznao prisutne da je planirano budžetom 60.000 KM za nastavak faze 4 puta prema Lukavicama i da će javni poziv već narednih dana biti objavljen.

Tribinu u Modroj je otvorio predsjednik ogranka Senad Kugić. On se u svome izlaganju zahvalio čelnicima SDA koji su u proteklom periodu podržali projekte Modrana. I u Modroj je savjetnik načelnika za infrastrukturu upoznao prisutne sa činjenicom kako jeModra u ovoj godini implementirala projekat puta Klanci, put Musići – Delići i pločasti propust prema Kugićima. Modrani su na ovom skupu tražili da se u narednom periodu planira i realizira presvlačenje lokalne ceste Modra – Fajtovci.

Prisutnima su se predstavili kandidati SDA na listi za Općinsko vijeće i kandidat SDA za načelnika općine g. Mensur Seferović.

Mensur Seferović, kandidat za načelnika, u oba ova ogranka je jasno poručio da će u prvom četverogodišnjem mandatu zajedno sa mještanima Zenkovića i Modre realizirati sve istaknute projekte.

U svome kritičkom govoru, kandidat na listi iz Fajtovaca – Farko Alagić, penzionisani oficir A BiH je istakao: „Ja znam šta su Lokalni Izbori, ali ovi izbori moraju da budu jak i čvrst za Državu Bosnu da bi za dvije godine na Općim izborima sagradili jedinstvene i suverene Bosne za sve njene građana i narode.

Neprijatelji Bosne vijekovima žele da slome kičmu Bosne i Bošnjaka. Mene lično je više strah danas za Bosnu nego u ratnim vremenima jer sada za Bosnu brinu. Naime u zadnje dvije godine, je nakon Općih Izbora ukinuo Ustav BiH na 24 h. Automatizmom izvršio Državni udar.

Nemetnuo i trojku mimo izborne volje Bošnjaka i mi na sve to ĆUTIMO!!! Ćutimo, a nametnutom vlašću supodebljali granice RS-a i tzv. Herceg Bosne uz pomoć koalicionih partnera, zakletih neprijatelja Bosne. Pa tako imamo postrojavanje tuđe vojske iz Srbije, u Prijedoru gdje su izvršili genocid, štamapaju udžbenike Istorije u RS-u sa presuđenim ratnim zločincima Čiča Dražom, Karadžićem, Mladićem i Miloševićem kao herojima.

Ulaze u Bosnu bez kontrole, švrljaju, vrijeđaju institucije Bosne i rade što im volja. Dok uzp-ovci, sa druge strane, tihom politikim uz aminovanje preuzimaju sve bitne funkcije u FBiH, počev od sigurnosnih agencija, Ustavnog suda, a sad je na redu Federalna uprava policije i Federalna televizija. Mogli bi još na desetine primjera navesti koje ove zajednički poduzimaju da unište Bosnu. Zato dragi Bošnjaci i građani 06.10., olovku u ruke i glasajte za SDA stranku i njene kandidate, pokažimo Jedinstvo, jer u suprotnom loše nam se piše“, decidan je bio Alagić

KOMENTARI