instant fap
Naslovnicainmedia danas

Farko Alagić – penzionisani oficir Armije BiH: „STRAHUJEM VIŠE ZA BIH DANAS NEGO U ROVU ‘92“

Farko Alagić – penzionisani oficir Armije BiH: „STRAHUJEM VIŠE ZA BIH DANAS NEGO U ROVU ‘92“

U svome kritičkom govoru, kandidat na listi SDA iz Fajtovaca – Farko Alagić, penzionisani oficir Armije BiH na skupovima u Modroj i Zenkovićima je poručio: 

„Ja znam šta su Lokalni Izbori, ali ovi izbori moraju da budu jak i čvrst “fudament” za državu Bosnu da bi za dvije godine na Općim izborima sagradili “krov” jedinstvene i suverene Bosne i Hercegovine za sve njene građane i narode. 

Neprijatelji Bosne vijekovima žele da slome kičmu Bosne i Bošnjaka. U odbrambeno-oslobodilačkom ratu ‘92-‘95 u 5. Korpusu ARBiH su vođene velike i teške bitke za opstojnost BiH. Jedna od takvih je bila i Operacija neprijatelja pod nazivom „Spržena zemlja“ gdje su u jednom momentu sve nemani i neprijatelji Bosne udarili na Bihaćki okrug. Sa jedne strane Fikretovi autonomaši, a sa ostalih strana srbo – četničke „elite“ domaćih i inostranih agresora. 

I tada, u rovu, sa mojim saborcima nismo se bojali za Bosnu jer smo znali da imamo rahm. Predsjednika i Vrhovnog Komandata Aliju Izetbegovića, da je naš krajiški narod uz nas i da nas vode naši generali rahm. Alagić i general Dudaković. 

A danas??? 

Mene je lično više strah za Bosnu danas nego tada u tim ratnim vremenima jer sada o Bosni brinu “neki drugi”. Naime u zadnje dvije godine, “SCHMIDT-OVSKI” je nakon Općih izbora ukinuo Ustav BiH na 24 sata. I automatizmom izvršio Državni udar. Nemetnuo nam i “natakario” TROJKU mimo izborne volje Bošnjaka. I mi na sve to ĆUTIMO!!! 

Ćutimo, a nametnuti u vlasti su “podebljali granice” RS-a i tzv. Herceg Bosne uz pomoć koalicionih partnera – zakletih neprijatelja Bosne. Pa tako danas imamo postrojavanje u susjednom Prijedoru, postrojavanje one vojske – vojske iz Srbije koja je u ovom gradu počinila nezapamćeni genocid. Pa nam onda ovi partneri TROJKE štampaju udžbenike Istorije u RS-u sa presuđenim ratnim zločincima: Čiča Dražom, Karadžićem, Mladićem i Miloševićem kao ‘erojima. A TROJKA šuti… Ulaze u Bosnu bez kontrole, švrljaju, vrijeđaju Institucije države i rade što im volja, a TROJKA šuti i čuva koaliciju s njima, čuva svoje fotelje. 

Istovremeno njihovi partnerski HDZ-ovski UZP-ovci, sa druge strane tihom politikom uz aminovanje opet “trojkaša” preuzimaju sve bitne poluge vlasti u FBiH, počev od sigurnosnih agencija, Ustavnog suda, ministarstava vrlo bitnih za Bosnu, a sad su na redu Federalna uprava policije i Federalna televizija. 

Mogli bi još na desetine primjera navesti kako ove antibosanske “elite” zajednički preuzimaju od Bošnjaka utjecaj sa jednim jedinim ciljem da unište BiH. 

Zato, dragi Bošnjaci i uvaženi građani 06.10., olovku u ruke i glasajte za SDA stranku i njene kandidate, pokažimo jedinstvo, jer u suprotnom loše nam se piše“, decidan je bio Alagić.

KOMENTARI