instant fap
Naslovnicainmedia danas

Narod je rekao svoje i u Čaplju!

Narod je rekao svoje i u Čaplju!

Pred velikim brojem mještana Čaplja Stranka demokratske akcije je predstavila svoje izborne kandidate. Pred sami početak tribine, prisutni su proučili fatihu pred duše dvojice rahm. predsjednika SDA Izetbegovića i Tihića, te se fatihom sjetili i dvojice predsjednika mjesnog ogranka SDA Čaplje rahm. Senada Ibrišagića i Nijaza Bahtića.

Tribinu je otvorio predsjednik mjesnog ogranka SDA Kemo Korlat te istakao da je Čaplje uvijek bilo i da ostaje uz SDA i njene kandidate koji su kroz kontinuirani rad uvijek mislili na ovaj ogranak i naše mještane.

Skupu se prvi obratio čapljanski kandidat na listi SDA za Općinsko vijeće Suad Mehinagić, koji se prije svega zahvalio što su ga njegove komšije u značajnom broju došle podržati.

Pristunima se obratila i kandidatkinja Čaplja Elma Bajrić, sa veoma jasnom porukom i podrškom svome kolegi Suadu.

Treći govornik na ovoj tribini je bio kandidat iz Tomine Hasib Kumalić. On je u svome izlaganju izrazio zahvalnost na veoma dobroj suradnji sa kolegama iz Čaplja ističući da je upravo ta suradnja doprinijela napretku, kako njegovog Kijeva tako i Čaplja sa kojim je Kumalić i rodbinski vezan.

Učešće na ovoj tribini su uzeli i mještani Čaplja sa zahtjevima njihovih prioriteta.

Na samom kraju se obratio i SDA kandidat za načelnika općine Mensur Seferović.

On je u svome obraćanju pohvalio činjenicu kako je mjesna zajednica Čaplje lider u poljoprivredi jer se u ovoj mjesnoj zajednici proizvede 40 % od ukupne proizvodnje mlijeka na našoj općini. Isto tako ova mjesna zajednica ima značajan broj privrednika, a upravo je u njoj formirana prva naša samostalna industrijska zona. I na tome vam svemu čestitam sa porukom da ćete moju i podršku svih kandidata SDA imati u kontinuitetu naredne četiri godine.

Seferović se u ime svih kandidata zahvalio velikom odazivu Čapljanaca ovoj tribini, te naglasio kako će u narednom periodu održavati redovne konsultativne sastanke u svim mjesnim ograncima. Upravo ćemo na taj način u međusobnom dijalogu zajednički donositi odluke koje će unaprijediti život u našoj općini.

KOMENTARI