instant fap
NaslovnicaLokalne temeSanski Most

Tragično stradali golman dobio svoj mural

Tragično stradali golman dobio svoj mural

– Na lokalitetu nogometnog stadiona u Kamengradu, nadomak Sanskog Mosta, koji pripada Nogometnom klubu Rudar, ovih dana oslikan je mural posvećen Kristijanu Klariću, 17-godišnjem mladom golmanu tog kluba koji je prije dva mjeseca poginuo usljed udara struje.

U ovome klubu kažu kako su na ovaj način odlučili ovjekovječiti sjećanje na tragično stradalog mladića koji je bio omiljen među svojim kolegama.

Na muralu su prikazani mladić i dječak u golmanskoj opremi, koji se drže za ruku, a autor murala Besim Burnić, nekadašnji Klarićev trener, kaže kako oba lika u stvari pripadaju stradalom Kristijanu.

“Simbolika murala je da ruka dječaka nikada neće biti u ruci mladića, jer je Kikijev put tragično prekinut u trenutku kada je zakucao na vrata prvog tima. U mlađim uzrastima bio je talentovan i perspektivan golman, posvećen radu i napredovanju. Osim toga, bio je dijete za primjer, dobar drug i omiljen kod svih”, kaže Burnić.

Inače, Klarić je nastradao početkom jula ove godine u ugostiteljskom objektu koji se nalazi u centru Sanskog Mosta od posljedica strujnog udara.

Kobne večeri to je bio njegov prvi radni dan u ulozi pomoćnog konobara, a mladića je stresla struja kada je mokrim rukama dohvatio uređaj koji se nalazio pod električnim naporom, što je uzrokovalo trenutnu smrt.

Klarić potiče iz skromne porodice, bio je zaljubljenik u nogomet, uzoran sportista i golman u pomenutom nogometnom klubu, a mnogi se prisjećaju kako je često pješačio kilometrima iz rodnog Starog Majdana, gdje je živio, kako bi na vrijeme došao na trening.

Iz NK Rudar su se od njega oprostili biranim riječima.

“Počivaj u miru, dječače, žalosno je to da nisi stigao da ispuniš svoj san i postaneš vrhunski golman. Bio si uzor drugima da kada želiš nešto nije bitno koliko je to daleko, bitno je da radiš srcem. Nikada te nećemo zaboraviti, bićeš zauvijek u našim srcima”, poručili su iz ovoga kluba. Inače, Rudar se takmiči u Prvoj ligi Federacije BiH, grupa zapad, a u posljednjih nekoliko godina, zahvaljujući dobroj upravi i entuzijastima, postao je stabilan i respektabilan prvoligaš.

KOMENTARI