instant fap
NaslovnicaUncategorized

POBRIJEŽJE I BOJANČIĆ NIKAD ODLUČNIJE!

POBRIJEŽJE I BOJANČIĆ NIKAD ODLUČNIJE!

SDA stranka je održala zajedničku tribinu mjesnih ogranaka Pobriježje i Bojančić.

Pažnja mještana ovih ogranaka je bila takva da se doslovno tražila stolica više.

Predsjednik mjesnog ogranka i kandidat za Općinsko vijeće Dino Hasić se zahvalio mještanima na velikom odazivu te ih pozvao na aktivno učešće u drugom djelu tribine koji je predviđen za njihova pitanja. Hasić se zahvalio Stranci na kandidaturi naglašavajući kako će dato povjerenje znati opravdati i kako će svoje znanje i energiju mladog čovjeka iskoristiti da sa svojim mještanima i svim građanima Sanskog Mosta gradimo bolji ambijent za nas, ali i za našu djecu.

Skupu su se ispred kandidata za Općinsko vijeće obratili: Dunja Džafić, Mirza Omić, Alma Islamović, Amna Ćehajić i kandidat SDA za načelnika Mensur Seferović.

Džafićka je naglasila da potječe iz Pobriježja u kojemu je provela svoje djetinstvo, i gdje je usvojila životni temelj kojega nosi sa sobom gdje god da se nalazila. Moj angažman će osim Kamengrada iz kojeg sam predložena svakako biti posvećen i vama drage moje komšije.

Mirza Omić, kao rođeni Pobrižanin se zahvalio mještanima na kontinuranoj podršci stranci i njemu kao kandidatu i na ranije održanim lokalnim izborima.

Kandidat za načelnika SDA Mensur Seferović se zahvalio na velikom odzivu i iskazanom interesu za predizbornu tribinu.

Treba da znamo političke okolnosi u kojima se nalazimo. SDA je pobjednik i na prošlim izborima, međutim, znate da je visoki predstavnik suspendiranjem Ustava zapravo suspendirao izborno pravo Bošnjaka izbacujući iz vlasti SDA stranku koja je osvojila najveći broj glasova u cijeloj BiH. Zato je važno da na predstojećim izborima još snažnije podržite SDA, kako bi gradili sigurniji i napredniji Sanski Most u Bosni i Hercegovini u kojoj se neće degradirati prava bilo kojeg naroda pogotovo ne našeg većinskog – bošnjačkog“, naglasio je Seferović.

U drugom djelu tribine veliki je broj prisutnih mještana uzeo učešće iskazivajući svoju podršku SDA-ovom timu, ali i kandidirajući važna pitanja za život u ovoj mjesnoj zajednici.

Uz dr. Harisa Islamčevića za riječ na ovoj tribini su se javili i Zikrija Hasić – Zambi, Ferid Zulić – Frejzer, Izet Alagić, Mirsad Mulalić, Velid Zulić te sa Bojančića Ahmet i Zaim Omić, Mesud Čelić i mnogi drugi koji su i nakon tribine ostali u otvorenom razgovoru sa kandidatima SDA.

SDA se na ovaj način zahvaljuje svima onima koji su došli na ovu tribinu, ali i onima koji su se vratili zbog činjenice da ni u sali ni u hodniku ispred sale nije bilo mjesta.

Njih i sve druge naše sugrađane pozivamo na večerašnju tribinu SDA koja će se održati sa početkom u 19:00 u sali „KINO SANA“.

KOMENTARI