instant fap
NaslovnicaVijestiBiH

Kasumoviću otkazana saradnja u Crnoj Gori, teatar koji je imao s kolegama je odmah rasformiran

Kasumoviću otkazana saradnja u Crnoj Gori, teatar koji je imao s kolegama je odmah rasformiran

Ne stišavaju se reakcije javnosti iz cijele regije nakon što je otkriveno da je glumac Moamer Kasumović osuđen zbog krivičnog djela bludničenja nad maloljetnikom, a za Klix.ba oglasio se i crnogorski glumac Omar Bajramspahić.

Naime, prije nešto manje od mjesec dana Bajramspahić je s Kasumovićem glumio u predstavi “Samo pošteno pa ko koga zajebe” ili “Osmi smrtni grijeh” reditelja Obrada Nenezića.

Uz to, Kasumović, Bajramspahić i Nenezić su osnivači nezavisnog OMO teatra, a spomenuta predstava je bila prvi projekt novoosnovane teatarske kuće.

“Saznao sam o ovoj užasnoj situaciji iz medija i najblaže rečeno šokiran sam. Drago mi je da je mladić koji je žrtva progovorio, jer ovakvi zločini moraju biti oštro kažnjeni, a žrtvama pružena svaka moguća podrška”, kazao nam je Bajramspahić.

Dodao je i da je saradnja s Kasumovićem prekinuta.

“Svaka saradnja s njim je prekinuta, a OMO teatar rasformiran”, dodao je.

Podsjećamo, ovaj slučaj pedofilije se dogodio 2021. godine, a nakon toga je uslijedila prijava i sudski proces koji je rezultirao presudom u kojoj je Kasumović dobio godinu dana zatvora.

S obzirom da zakon dopušta da se može otkupiti do godine zatvora (jedan dan oko 100 KM), pretpostavlja se da je bh. glumac to i učinio zbog čega nikada nije otišao iza rešetaka.

KOMENTARI