instant fap
NaslovnicaVijestiBiH

Ovo je posljednja objava Moamera Kasumovića na bivšem Twitteru, od tada se više nije javio

Ovo je posljednja objava Moamera Kasumovića na bivšem Twitteru, od tada se više nije javio

Slučaj glumca Moamera Kasumovića koji je osuđen za krivično djelo bludnih radnjih počinjenih nad maloljetnom osobom 2021. godine zgrozio je javnost. 

“Na osnovu evidencija Tužilaštva KS informiramo vas da se protiv navedene osobe vodio postupak zbog krivičnog djela bludne radnje koji je pravosnažno okončan pred Općinskim sudom u Sarajevu. Proglašen je krivim i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine”, potvrdila je Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo za portal Radiosarajevo.ba.

Kasumović je odmah uplatio 36.500 KM i otkupio kaznu te nije ni dana proveo u zatvoru, a od tog slučaja se povukao iz javnosti i rijekto se oglašavao.

Posljednji put se oglasio 11. jula 2023. godine na platformi X (nekadašnji Twitter), a objavu je posvetio kolegi glumcu Mirsadu Tuki.

“Ode i ti Šarmantane, al’ prerano! Malo je riječi… Velika praznina ostade iza tebe. Hvala ti na svemu Čovječe!”, napisao je tada Kasumović.

Podsjetimo, Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo žalilo se na odluku Općinskog suda Sarajevo kojom je glumac Moamer Kasumović osuđen na kaznu zatvora od jedne godine za bludničenje nad maloljetnikom.

O cijelom slučaju saznalo se tek nedavno, nakon što je mladić kojeg je Kasumović zlostavljao progovorio nakon predstave Tiho tiše, koja je izvedena u okviru 6. Sarajevo Festa 16. septembra u Narodnom pozorištu Sarajevo, a koja govori o vršnjačkom nasilju.

Bludničenje se dogodilo 2019. godine, dok je presuda prema kojoj je dobio godinu dana zatvora izrečena 2021. godine.

KOMENTARI