instant fap
Naslovnicainmedia danas

„CRVENA“ ZDENA NIJE „ZELENA“ I NAIVNA – JER I ONA ZNA

„CRVENA“ ZDENA NIJE „ZELENA“ I NAIVNA – JER I ONA ZNA

U prepunoj sali društvenog doma u Zdeni, održana je tribina Stranke demokratske akcije na kojoj su se predstavili kandidati za lokalne izbore i kandidat SDA za načelnika općine Mensur Seferović.

Prisutnima se na samom početku obratio predsjednik mjesne zajednice Smail Cerić, koji je otvorio tribinu te izrazio svoje zadovoljstvo suradnjom sa lokalnom vlašću, realiziranim projektima u prethodnom periodu kao i projektima koji su u fazi realizacije. Cerić je istakao kako svi realizirani projekti bitno utječu na život građana u Zdeni, te da će u narednom periodu sigurno imati podršku u lokalnoj vlasti, ali i u Harisu Halkiću za kojeg vjerujem da ćemo ga svi zaokružiti na glasačkom listiću. 

Prisutnima se obratio i kandidat za Općinsko vijeće rođeni Zdenjanin Haris Halkić. On je istakao da je ovo njegova prva kandidatura na lokalnim izborima te da će se sigurno boriti za sve svoje Zdenjane.

Prisutnima se obratila i kandidatkinja Alma Tulek, te istakla probleme sa kojima su se prve dvije godine vijećnici u Općinskom vijeću susretali, te razloge zbof kojih se nisu mogli realizovati zadane ciljeve i projekte a koji su dogovoreni sa našim mještanima.

Prisutnima su se obratili nositeljica liste za Općinsko vijeće dr. Amna Ćehajić i SDA kandidat za općinskog načelnika Mensur Seferović, prezentirajući svoje programe za naredni četverogodišnji mandat.

Na samom kraju tribine u otvoreni dijalog sa kandidatima su se uključili i Zdenjani. U svojim diskusijama prisutni mještani su predložili presvlačenje ulica Nikole Tesle i Sarajevske, malog sokaka kraj HIK-a, puta kraj džamije, kanalizacija i uređenja Kolonije 2 i Prvomajske od ribnjaka prema Husimovcima, rasvjete na Magaricama, rekonstrukciju nogometnog igrališta i problem pasa lutalica. 

Prisutni savjetnik načelnika Ernad Seferović je upoznao prisutne da su neki od ovih projekata već u fazi pripreme za realizaciju i da su za njih osigurana sredstva u budžetu, a preostali projekti će ući u program realizacije za narednu godinu.

Tribina je završena u veoma pozitivnom ozračju koje je garant da Zdena – ZNA!!!

KOMENTARI