instant fap
NaslovnicaSport

Bh. kadetkinje ubjedljivo savladale Crnu Goru 

Bh. kadetkinje ubjedljivo savladale Crnu Goru 

Ženska U17 reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je danas u drugom prijateljskom meču u Trening centru FS BiH u Zenici odgovarajuću selekciju Crne Gore sa 3:0, saopšteno je iz FS BiH.

U prvom poluvremenu odvijala se dinamična igra sa dosta tempa, ali prvi ozbiljniji pokušaj da se ugrozi protivnički gol viđen je u 25’. Emilia Halilhodžić odlično šutirala sa distance, a golmanica Crne Gore Senita Kalač uspjela je da loptu izbaci u korner.

Najbolju priliku nije iskoristila Ana Jurić u 39’ kad je nakon dodavanja Tamare Vukelić, iskosa sa desne strane pogodila prečku.

U nastavku potpunu terensku inicijativu imao je bh. tim, a u 57’ Marija Mihaela Maslać izvodi slobodan udarac sa oko 25 metara sa desne strane i postiže gol za 1:0.

Uma Hadžihajdarević u 60’ sa distance šalje loptu preko gola, dok šut Marije Maksimović u 63’ golmanica Crne Gore izbacuje u korner. Udarac iz ugla izvela je Maslać, a Maksimović glavom udvostručuje prednost Bosne i Hercegovine.

Nakon toga redale su se prilike Emme Dervišević i Ume Hadžihajdarević, ali se rezultat nije mijenjao. U 88’ u jednom napadu iz povoljnih pozicija šutiraju Hadžihajdarević, Teodora Novaković i Sanja Mušić, a rezervna golmanica Crne Gore Teodora Jovetić u sva tri navrata odlično interveniše.

Gol za konačnih 3:0 postiže Hadžihajdarević u 90’ kad je odlično šutirala iz slobodnog udarca sa desne strane i pogodila suprotni ugao protivničkog gola.

Za Bosnu i Hercegovinu su nastupile: Lejla Burek (46. Hana Karačić), Eda Pozder (46. Ariana Hafizović), Marija Mihaela Maslać (79. Lamija Bjelica), Lara Ljoljić, Ana Dumančić (89. Iris Brkić), Ana Jurić, Emilia Halilhodžić (46. Uma Hadžihajdarević), Tamara Vukelić (79. Jelena Blagojević), Hana Mešan (46. Teodora Novaković), Marija Maksimović (68. Nađa Cerić), Emma Dervišević (68. Sanja Mušić).

Nakon utakmice selektor bh. tima Ivan Kvesić je izjavio:

“Nakon sjajne pobjede od 3:0 ponosan sam na ove igračice i stručni stožer. Odigrali smo bolje nego u prvom meču i drago mi je što smo svim igračicama dali šansu i vidjeli sa čime raspolažemo. Uspješno smo detektirali greške iz prvog meča i ispravili ih. Ovo će nam poslužiti kao dobra priprema pred kvalifikacije koje će biti teške i zahtjevne.“

Prvi meč ovih selekcija odigran prije dva dana završen je pobjedom Bosne i Hercegovine rezultatom 2:1.

KOMENTARI