instant fap
Naslovnicainmedia danas

Hasib i SDA – izbor Tomine!

Hasib i SDA – izbor Tomine!

U prisustvu velikog broja članova, simpatizera SDA i mještana Tomine, Stranka demokratske akcije je održala svoju predizbornu tribinu. Prostorni kapacitet mjesnog doma nije mogao prihvatiti sve prisutne građane koji su tribinu pratili iz dvorišta doma.

Tribinu je otvorio predsjednik MO SDA Azim Kerić, koji se zahvalio na velikom prisustvu svojih sugrađana, ali i naglasio: „Da Tomina ima pravog čovjeka za vjeće – Hasiba Kumalića, koji je do sada bio i ostao uvijek na usluzi svojoj mjesnoj zajednici i svojim sugrađanima.“

Prisutnima su se prigodnim govorima obratili kandidati za OV Suad Mehinagić, Asmir Kadirić, Hasib Kumalić, Muharem Šupuk, Haris Seferović, kao i nositeljica liste SDA za OV dr. Amna Ćehajić.

U svome govoru Hasib Kumalić domaćin i kandidat za Općinsko vijeće, zahvalio se mještanima Tomine na zajedništvu u radu i snažnom jedinstvu u podršci SDA.

U samom uvodu svoga govora kandidat Asmir Kadirić se javno zahvalio Tominjanima, podsjećajući prisutne kako su njegovog Babu: „Pronašli 2010. u zajedničkoj grobnici, a vi ste Tominjani moju majku i mene kao bebu primili u maju 1992.“

Mensur Seferović, kandidat SDA za općinskog načelnika, u uvodnom djelu se osvrnuo na kandidata iz Tomine Hasiba Kumalića, naglašavajući da je dolaskom u SDA zatekao Hasiba koji je bio na prelazu iz Asocijacije mladih u Stranku, kao i to da je Hasib personifikacija osobe uvijek spremne na rad kada je god bilo potrebno. Seferović je istakao i kvalitetnu suradnju u Općinskom vijeću sa kolegom Azizom Midžanom, gdje su zajednički radili na projektima vezanim i za MZ Tomina.

Svoje druženje kandidati i rukovodstvo SDA sa mještanima Tomine su nastavili u dvorištu mjesnog doma, gdje su uz kahvu i kolače, razgovarali i zajednički zaključili da se izbor Tomine zna – HASIB i SDA!

KOMENTARI