instant fap
NaslovnicaLokalne temeSanski Most

U susret još jednom kur’anskom takmičenju za djecu i omladinu

U susret još jednom kur’anskom takmičenju za djecu i omladinu

Draga djeco i omladino, poštovani roditelji!

Sa zadovoljstvom i radošću vas obavještavamo da Medžlis Islamske zajednice Sanski Most za kraj i ove godine priprema Večer Kur'ana, kur’ansko takmičenje za djecu i omladinu u učenju (napamet) sure el-Hãqqah.

Takmičenje će se održati početkom iduće godine, 03.01.2025. godine, što znači da budući takmičari imaju sasvim dovoljno vremena za pripremu učenja napamet ove kur’anske sure.

Osnovne propozicije kur'anskog takmičenja navedene su na najavnom plakatu koji je u prilogu teksta. Kao i prošle godine svi učesnici će biti podijeljeni po starosnim kategorijama:

  1. a) Kategorija učesnika od 1. do 6. razreda;
  2. b) Kategorija učesnika od 7. do 9. Razreda;
  3. c) Kategorija “srednjoškolci”.

Za sve kategorije (prva tri mjesta) kao i sve ostale učesnike – takmičare koji nauče predviđenu suru planiramo obezbjediti lijepe novčane nagrade.

Cilj nam je i želja da se naša djeca i omladina u predstojećim danima intenzivnije druže sa Allahovom knjigom učeći u svojim kućama ovu kur’ansku suru koja ima 52 ajeta i da nam 03. januara iduće godine prirede još jednu lijepu i nezaboravnu kur’ansku večer kao što su to bile i prethodne.

Dragi vjernici i vjernice, sve vas koji biste svojom sponzorskom ili nekom drugom podrškom željeli biti dijelom ovog plemenitog kur'anskog projekta pozivamo da se javite u prostorije Medžlisa ili bilo kojem od naših džematskih imama.

KOMENTARI