instant fap
Naslovnicainmedia danas

I U VRŠU I U LUKAVICAMA SE TRAŽILA STOLICA VIŠE – ZA SDA!

I U VRŠU I U LUKAVICAMA SE TRAŽILA STOLICA VIŠE – ZA SDA!

U kalendaru obilazaka mjesnih ogranaka, kandidati SDA su posjetili Vrše i Lukavice.

U prekrasnoj oazi mira, zelenila i okruženju mještana Vrša tribinu je otvorio Admir Velić – Coka, predsjednik mjesnog ogranka Vrše. Sa kratkom porukom: Mi smo uvijek imalsamo jednog kandidata i samo jednu Stranku, a to je SDA.

Na ovoj, tradicionalno posjećenoj tribini obratili su se i kandidati SDA za Općinsko vijeće: Mirnes Cerić, Asmir Kadirić, Mirza Smailović i Vršanin – najmlađi kandidat Dino Velić.

U svome kratkom obraćanju, kandidat iz Vrša Velić se zahvalio svojim mještanima na podršci koju kontinuirano pružaju SDA i njezinim kandidatima. Dino je izrazio:„Zadovoljstvo što se nalazi na listi Stranke demokratske akcije za Općinsko vijeće. Najjačojstranci u BiH. Stranci koja na svojim listama ima najviše mladih ljudi koji su garant snage i istrajnosti u borbi za našu dragu BiH.

Javnu zahvalnost prisutnim nanama i hanumama Vrša uputio je i Predsjednik SDA Asim Kamber, posebno na njihovim specijalitetima bosanske kuhinje kojima su često dočekivale nas SDA-ovce. To je bio razlog da je Kamber prisutnim Vršankama uručio specijalni poklon sa tradicionalnim grbom SDA i BiH. 

U drugom dijelu tribine učešće su uzeli Velid Badnjević i Admir Velić – Coka, ističući problem vodosnabdijevanja u ovom naselju.

Kandidati za lokalne izbore 2024., posjetili su i mjesni ogranak Lukavice i održali tribinu na kojoj su se predstavili prisutnim Lukovčanima.

Tribinu je otvorio predsjednik mjesnog ogranka Semir Pašagić, poselamio goste, te se svojim mještanima zahvalio na odvojenom vremenu i odazivu upoznavanja sa kandidatima na predstojećim izborima. 

Nakon Pašagića, prisutnima su se obratili kandidati sa ovog područja Amina Dedić, Meho Talić, Ermin Horozović, Amna Ćehajić i kandidat za načelnika Mensur Seferović.

Prisutnima su se obratile i lukavičanke Mediha (rođ. Pašagić) Hromlić i Zinajda Hadžić, koje su istakle da su Lukavice njihovo rodno i mjesto njihovih predaka i da će i dalje biti podrška u njihovim projektima. 

U drugom dijelu tribine, otvoren je dijalog na kojem su se naši mještani zahvalili rukovodstvu Stranke Demokratske Akcije koja je uvijek bila uz mještane Lukavica, te su zatražili pomoć oko rješavanja pitanja Doma na Lukavicama,  te puta Lukavice – Budim, Lukavice – Čirkići  (spojeni put  staro selo) i zaseok općine Modra.

KOMENTARI