instant fap
NaslovnicaLokalne temeSanski Most

Medalje za Judo klub “Sana”

Medalje za Judo klub “Sana”

Članovi Judo kluba „Sana“ ponovo su osvjetlali obraz  kluba, ali i grada Sanskog Mosta, te su ujedno po ko zna koji put pokazali i dokazali  svoje kvalitete na međunarodnim takmičenjima. Novi uspjeh su ostvarili u proteklu nedjelju u Sarajevu gdje je održan Međunarodni judo kup „BiH  and  Nippon“ pod pokroviteljstvom ambasade Japana, a na kojem je nastupilo preko 500 takmičara.

Kako nas je informisao trener Muhamed Kolaković, u izuzetno jakoj konkurenciji njegovi puleni su osvojili četiri medalje. Orhan Mujanović se okitio zlatnom medaljom, Adna Nalić je osvojla srebrnu medalju, dok su bronzane medalje osvojili Edin Dunić i Adem Sinanović.

On naglašava da je odličan nastup zabilježio i Zejd Karamujić sa jednom pobjedom i dva poraza,  ali je ostao bez medalje. Ujedno je čestitao svojim takmičarima na novom uspjehu, ali ističe da nema vremena za slavlje i odmor, te se nastavlja sa napornim treninzima jer su u narednom periodu brojna i značajna takmičenja.

Trener Kolaković je posebno  napomenemo da je na ovom velikom sportskom događaju pravdu dijelio sudija Sanjanin Abdel Sawanda što je veliko priznanje za JK „Sana“ , ali i grad Sanski Most.

KOMENTARI