instant fap
NaslovnicaLokalne temeSanski Most

Naše malo je nekome mnogo. Budimo humani

Naše malo je nekome mnogo. Budimo humani

Građani Sanskog Mosta sutra još jednom mogu  pokazati svoju veliku humanost. Naime, mlade sanske odbojkašice i gošće iz Ključa igraju humanitarne utakmice za pomoć stradalom stanovništvu u nedavnim katastrofalnim poplavama u našoj zemlji. 

Ljubitelji sporta  u našem gradu sutra će moći uživati u odbojkaškoj predstavi  koju će odigrati pionirke i kadetkinje ŽOK „Sana“ protiv svojih vršnjakinja iz Ključa. Radi se o susretu  dugogodišnjiih sportskih prijatelja, a  utakmice imaju humanitarni karakrer jer će se sva sredstva uplatiti na račun za stradale u katastrofalnim poplavama koje su krajem protekle sedmice zahvatile pojedine dijelove BiH.

Tim povodom se na svojin fb stranici oglasila Silvija Sekačić, trenerica sanskih odbojkašica. „Moje djevojke došle su do ideje da utakmice u utorak budu humanitarnog karaktera. Dosta područja BiH je izloženo prirodnim katasrofama zato dođite u dvoranu i podržite ovu utakmicu i darujte koliko možete. Naše malo je nekome mnogo. Budimo humani“.

Mlade igračice iz oba kluba obećavaju borbene i uzbudljive utakmice i nadaju se  da će tribine biti ispunjene do posljednjeg mjesta. Ujedno su pozvale svoje sugrađane da svojim prisustvom uveličaju ovaj sportski događaj i ponovo pokažu svoju humanost. Poseban poziv je upućen sportskim prijateljima iz drugih sanskih klubova.

Ulaznice za humanitarnu utakmicu će se prodavati po simboličnoj cijeni od 3 KM,  a na ulazu Gradske dvorane će biti i postavljena kutija za dobrovolje priloge. Prva utakmica počinje u 15: 30 sati

KOMENTARI