instant fap
NaslovnicaSport

Demirović pred Njemačku: Dobro smo se spremili, dat ćemo maksimum

Demirović pred Njemačku: Dobro smo se spremili, dat ćemo maksimum

Kolika je prednost što poznajete Nijemce?

“Svako zna ko je Njemačka. Imam dosta saigrača iz Stuttgarta, poznajem dosta igrača, dobro smo se spremili, dat ćemo maksimum i vidjet ćemo šta ćemo izvući iz utakmice.”

Jesi li pričao sa saigračima o BiH?

“Pričali smo dosta o tome, imali smo vremena. Ja se radujem toj utakmici, igram s njima, malo smo se šalili, probao sam ih uplašiti u vezi stadiona i navijača, da će im biti i drugačiji sport, nešto novo da to nisu nikad doživjeli. Više smo se šalili o toj utakmici, bili smo realni, oni žele pobijediti i za mene bi bilo specijalno da mi pobijedimo da se mogu šaliti s njima.”

Kicker je objavio 11 najboljih igrača BiH, nema sadašnjih igrača, vidiš li sebe u napadu?

“Teško. Kad vidiš kakva su tu imena, Sergej, Džeko, teško će mene neko staviti tu. Ja ću dati maksimum da me nekad spomenu. Mislim da to zasad nije bitno za mene ni za ekipu.” (Selektor je dobacio da će mu on dati svoje mjesto).

Da li su dešavanja iz BiH, katastrofalne poplave, dodatni motiv?

“Naravno da je to tema u ekipi. To je neka ekstra motivacija, znamo kakva je situacija u zemlji. Da im vratimo pozitivu, naravno da će to biti samo za 90 minuta. Probat ćemo da svi zaborave šta se dešava u zemlji da imamo radost u fudbalu.”

KOMENTARI