instant fap
NaslovnicaVijestiBiH

Ako krećete na put, oprez!

Ako krećete na put, oprez!

Saobraćaj se ovoga jutra na većini putnih pravaca u BiH odvija popretežno vlažnom ili mokrom kolovozu uz umjeren promet vozila.

snijeg-most-sana

Zbog niskih temperatura moguća je mjestimična poledica, pa vozače pozivamo na pojačan oprez, posebno na dionicama u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Ugaženog snijega na kolovozu ima na dionicama u višim planinskim predjelima, a izdvajamo putne pravce: Bihać-Srbljani-Cazin, Bihać-Bosanski Petrovac-Ključ i Strmica-Bosansko Grahovo-Drvar.

Ekipe putne službe intervenišu na svim dionicama gdje je to neophodno, a vozači se savjetuju da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme koja je i zakonski obavezna.

Na dionici regionalnog puta R-419 Mihalji-Blidinje na snazi je zabrana kretanja za teretna vozila i autobuse.

Zbog aktiviranog klizišta, obustavljen je saobraćaj na dionici magistralnog puta M-4 Simin Han-Kalesija (u Babajićima). U funkciji je obilaznica preko Dubrava.

Na graničnim prelazima  nema dužih zadržavanja.

RADOVI:

M-4

Tuzla-Šićki Brod, u naselju Drežnik, u toku je sanacija kolovoza saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.

M-6

Ljubuški-Čapljina (na izlazu iz Ljubuškog) izvode se sanacioni radovi, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila (postavljeni semafori).

M-14

Bosanska Kostajnica-Bosanska Dubica (Vrioci ), na snazi je obustava saobraćaja. Za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

M-16

Jajce Banja Luka ( Lučina) zbog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom.

M-17

Doboj-Šešlije zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa do kraja godine dolazi do povremenih obustava saobraćaja  svakog punog sata do 15 minuta (radnim danima) i subotom od 07 do 17 sati, a nedjeljom od 07 do 13 sati.

M-18

Tuzla-Bijeljina, u mjestu Požarnica (zbog klizišta) saobraća se usporeno-jednom trakom. U Seljublju je na snazi zabrana saobraćaja za vozila preko 3,5 tone.

Brod na Drini-Šćepan Polje-zabrana za teretna vozila iznad 12 tona.

REGIONALNI PUTEVI

R-360 Priboj-Teočak,  zbog sanacije klizišta obustavljen je saobraćaj. U funkciji je alternativni pravac preko Omerovića.

R-403a Kamenica-Tržačka Raštela (u naselju Gata) zbog sanacije klizišta na snazi je zabrana saobraćaja za vozila preko 30 tona (osim autobusa i cisterni za prevoz mlijeka).

Informacije o stanju na putevima: +387 33 1282; [email protected],www.bihamk.ba

KOMENTARI