instant fap
NaslovnicaSanski Most

Uspješno održan automobilistički vikend

Uspješno održan automobilistički vikend

Sanski Most po drugi put domaćin Prvenstva BiH u Ocijenskoj vožnji spretnosti „Vožnja spretnosti SANA 2012.“

Trideset takmičara iz osam auto moto klubova vrhunskim vozačkim vještinama i interesantnim automobilima oduševili su u subotu sve ljubitelje auto moto sporta koji su se proteklog vikenda okupili na adresi domaćina državnog šampionata u ocijenskoj vožnji spretnosti „Vožnja spretnosti SANA 2012.“. Auto moto klub 70 je po drugi put bio u ulozi organizatora ove  značajne discipline koja ima za cilj da promoviše bezbijednost u saobraćaju.

Bio je to veliki izazov za ovaj mladi klub obzirom da su očekivanja bila velika jer su od strane BIHAMK-a nominovani nagradom najboljeg organizatora za prošlogodišnju automobilističku takmičarsku sezonu. Po reakcijama publike, gostiju ali prije svega takmičara i medija koji su i ove godine imali priliku da već dan ranije budu gosti Sanskog Mosta, titula bi mogla biti opravdana i za ovu sezonu.

„Najveća briga svakog savjesnog kako vozača tako i organizatora, u ovom slučaju, jeste da samo takmičenje protekne u najboljem redu, da je bezbjednost na visokom nivou te da se naravno svi takmičari osjećaju podržano i dobro došlo, što smo uz veliku disciplinu i podršku svih prisutnih kolega čini mi se i ove godine uspjeli. Zahvalnost pri tome naglašavam ne pripada isključivo našem timu, već prije svega svim gostujućim takmičarima i klubovima.“ – riječi su prvog čovjeka Automoto kluba 70, Samira Saleša.

Na poligonu benzinske pumpe Prodist Sanski Most svoje vozačke sposobnosti demonstrirali su takmičari iz osam klubova iz Jajca, Zenice, Tuzle, Ilijaša te Sanskog Mosta.

I ove godine Jajčani su zasluženo odnijeli najviše pehara

Ni Sanjani nisu ostali nezapaženi. Naime ispred Automoto kluba 70 u trećoj klasi nastupili su Adnan Šistek i Pašo Burnić, u drugoj mladi Jasmin Sinanbegović, dok je u konkurenciji invalida ispred kluba domaćina nastupio već primjećeni Refik Ibragić koji je ovom prilikom osvojio drugo mjesto, kao i nova članica, takmičarka u kategoriji žena, Ismeta Šljivar.

Evo i svih rezultata za tri kategorije u Ocijenskoj vožnji spretnosti „Vožnja spretnosti SANA 2012.“

I Klasa:

  1. Zlatan Dželilović, Elektro – mehanik, Jajce
  2. Adis Julardžija, SAK Komotin, Jajce
  3. Alija Karabašić, SAK Komotin, Jajce

II Klasa:

  1. Muamer Julardžija, SAK Komotin, Jajce
  2. Ivica Malić, SAK Komotin, Jajce
  3. Daniel Poljak, ZAK Zenica

III Klasa:

  1. Josip Deljak, SAK Komotin, Jajce
  2. Franjo Deljak,  SAK Komotin, Jajce
  3. Edmin Aganović, ZAK Zenica

U kategoriji žena rezultati ovogodišnjeg šampionata izgledaju ovako:

  1. Nada Dželilović, Elektromehanik, ZAK Zenica
  2. Ismeta Šljivar, Automoto klub 70
  3. Dženana Hadžirašidović, ZAK Zenica

U kategoriji invalida na prvom mjestu našao se predstavnik TUZAMK-a, dok je na drugom mjestu Refik Ibragić, Automoto klub 70. Pored dodjele pehara za sve tri kategorije za čiju jedinstvenu  izradu se pobrinula firma SAP, dodjeljena je i specijalna nagrada, Zlatna kaciga sa dijamantom za višestrukog uzastopnog šampiona u trećoj klasi Franju Deljaka iz SAK Komotina Jajce.

Moglo bi se reći da je ovogodišnje sansko takmičenje koje se boduje za šampionat države uzelo šire omjere, naime, na veliko zadovoljstvo organizatora, na poligonu se našao poseban gost takmičar ispred auto moto sportskog kluba 025, Sava Brkić iz Sombora.

„Vožnja spretnosti SANA 2012.“ privukla je i jednog posebnog gosta riječ je ljubitelju vjetra u kosi, zaljubljeniku vožnje i motora, koji je nakon 11 godina posjetio Sarajevo u kojem je nekad boravio, a informacija da se u Sanskom Mostu dešava skup zaljubljenika auto moto sporta prerasla je u novu avanturu ovog mladog čovjeka koji je nakon afričke i evropske avanture te nakon 40 hiljada km, na veliko zadovoljstvo organizatora došao u Sanski Most.

Inače, sezona auto moto sporta u BiH počinje svake godine u Zenici, a disciplina zvana Ocijenska vožnja spretnosti koja se boduje za šampionat BiH nakon Sanskog Mosta naredni susret planira 7.7.2012. u Ilijašu, a onda slijedi Tešanj pa Tuzla.

[flagallery gid=40 name=Gallery]